150 - Queen Energy

Sep 20, 2024

Iedere vrouw is een koningin, maar niemand heeft ons dat ooit verteld. In plaats daarvan hebben we geleerd dat we een prinses zijn en de wereld om ons heen doet er alles aan om ervoor te zorgen dat we een prinses blijven. Al op heel jonge leeftijd worden we als vrouw in een bepaalde richting geprogrammeerd. Namelijk dat we hulpeloos zijn en dat we het niet alleen kunnen. Dat we gered moeten worden, maar dat we alleen gered zullen worden als we lief zijn en mooi en perfect en ons goed gedragen. Als we goed zorgen voor iedereen om ons heen en vooral netjes onze grote mond houden. Als we stil zijn en braaf en beleefd.

Het gevolg van deze programmering is dat we vaak tot op hoge leeftijd proberen te voldoen aan onrealistische verwachtingen van de buitenwereld. We besteden het leeuwendeel van onze tijd, kracht en energie aan het volgen van onmogelijke diëten, het laten doen van cosmetische ingrepen en het kopen van allerlei spullen die ons beloven dat we dan mooier, jonger en aantrekkelijker zijn. En dat is jammer. Want dat is niet waar onze vrouwpower voor bedoeld is.

Het wordt dan ook de hoogste tijd dat we allemaal leren hoe we de transformatie kunnen maken van prinses naar koningin. Zodat we kunnen stoppen met zelftwijfel en zelfkritiek en onszelf aanpassen aan de buitenwereld om te krijgen wat we denken nodig te hebben. En dat we in plaats daarvan de verbinding met onszelf gaan herstellen zodat we weer toegang hebben tot onze innerlijke schatkist.

In deze podcast ga ik daarom dieper in op jouw Queen Energy en hoe je haar kunt activeren in jezelf.

Veel luisterplezier

 

 

Hoe jij in jouw Queen Energy kunt stappen!

Dag mooie vrouw! Hoe is het vandaag met je? Ik bedenk me ineens dat het vandaag prinsjesdag is. En dat terwijl ik een podcast op de planning had staan met Queen Energy. Hoe mooi is dat? Toeval bestaat niet zullen we maar zeggen.

Hier is het op het moment echt heel druk. Onze appelbomen vragen behoorlijk wat aandacht. De appels vallen rijkelijk en we hebben dit weekend met een aantal mensen meer dan 400 kilo appels geperst tot appelsap. We hadden in totaal ongeveer 260 liter appelsap. Dus Danny en Yoshua zijn blij. Ik ben zelf niet zo’n sapdrinker, maar ik moet zeggen, zelfgeperst appelsap is echt wel heel lekker. Maar helaas is het ook een bloedsuikerkiller dus ik ben er heel voorzichtig mee.

En nu denk je natuurlijk, het is klaar, maar nee hoor, we hebben ongeveer de helft van de appels uit de bomen kunnen halen omdat ze te hoog zijn. Dus ik haal iedere dag nog zeker een kruiwagen onder de bomen vandaan. En dat verwerk ik dus nu tot appelmoes en pakketten voor appeltaart en appeljam. Nou ja, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik denk dat ik over een paar weken geen appel meer kan zien. En nu komt natuurlijk ook zo langzamerhand de tijd om de moestuin helemaal leeg te gaan halen. De vorst komt hier zo half-eind oktober, dus de komende weekenden ben ik nog wel even onder de pannen. Daarnaast gaat natuurlijk de bouw van het tiny house van Yoshua ook gestaag verder, dus we vervelen ons niet zeg maar.

 

Slow living is niet saai

Het bewijs dat slow living helemaal niet traag en saai hoeft te zijn. En dat je ook van slow living af en toe behoorlijk wat stress kunt hebben. Maar dan is het de kunst om je over te geven aan het moment en te accepteren dat je niet alles tegelijk kunt. Det är vad det är zeggen de Zweden dan, oftewel het is wat het is…

 

Ben jij de prinses of de koningin?

Goed en met die wijze woorden ga ik over naar de podcast van vandaag en dat is een hele bijzondere vind ik zelf. Want wat ik vandaag met je ga delen heeft bij mij echt heel veel kwartjes laten vallen. Het is het verhaal van de prinses en de koningin. Iets waarmee ik heel veel werk in de vernieuwde Eetgeluk Universiteit. Want de archetypen prinses en koningin zijn heel belangrijk als het gaat over je eetgedrag en weer aankomen in jezelf. Want dat is waar het in de Uni uiteindelijk over gaat. Het gaat niet over afvallen, het gaat nooit over afvallen. Het gaat over aankomen. De Eetgeluk Universiteit gaat over aankomen in jezelf. En weet je wat zo bijzonder is? Wanneer je echt aankomt in jezelf verdwijnt de behoefte om af te vallen. Ineens ga je dan zien hoe bijzonder je bent en wil je maar één ding en dat is heel goed zorgen voor jezelf. En wanneer je dat gaat doen, dan gaan de dingen veranderen.

 

Leven in Queen Energy 

Maar goed, van prinses naar koningin, oftewel, leven in Queen Energy, dat is waar ik het vandaag met je over wil hebben. En dat is ook wat we doen in de Eetgeluk Universiteit. Daar help ik je stap voor stap om weer vanuit jouw Queen Energy te gaan leven. Om weer de belangrijkste persoon te worden in jouw leven. Om jezelf weer op de eerste plaats te zetten en van goed zorgen voor jezelf een prioriteit te gaan maken.

Iedere vrouw is een koningin, maar niemand heeft ons dat ooit verteld. We hebben geleerd om een prinses te zijn en de wereld om ons heen doet er alles aan om ervoor te zorgen dat we een prinses blijven. Toen ik een klein meisje was smulde ik van alle romantische tekenfilms. Ik smulde van Sneeuwwitje en Doornroosje. En toen ik wat ouder was, zo rond de 10 jaar denk ik, smulde ik van de boeken van Leni Saris. Mijn oma had volgens mij zo ongeveer alle delen. En dat waren er echt heel veel. Ze had een boekenkast vol met van die boekjes, allemaal met een gele rug, ik weet het nog goed. Ze stonden allemaal in de logeerkamer. En iedere keer als ik dan bij haar ging logeren, dan zocht ik een boekje uit en daar verdween ik dan in.

 

De vrouw is hulpeloos en de man komt haar redden

Uren en uren kon ik lezen en ging ik helemaal op in het verhaal. En dat ging natuurlijk altijd als volgt: er was een meisje en dat meisje kwam een jongen tegen en vervolgens werden ze verliefd. Maar er was natuurlijk altijd een hindernis of een geheim dat uitkwam of een misverstand waardoor ze elkaar weer kwijtraakten. En uiteindelijk na een boel drama vonden ze elkaar dan weer terug en leefden ze nog lang en gelukkig. Heerlijk vond ik dat. Ik kon er geen genoeg van krijgen.

Wat ik me nu besef is dat dit soort verhalen weliswaar heerlijk zijn om te lezen, maar ze zorgen er tegelijk voor dat we al op heel jonge leeftijd in een bepaalde richting worden geprogrammeerd als vrouw. Want hetzelfde gebeurt namelijk ook met films en met reclame. Alles draait om hetzelfde verhaal, namelijk dat de vrouw hulpeloos is en de man haar komt redden. En dat wanneer ze gered is door de man dat ze dan nog lang en gelukkig samen leven.

Er is altijd een mannelijke held. Een ridder op het witte paard. En er is altijd een hulpeloze, eenzame vrouw op zoek naar liefde en geborgenheid.

 

Wat is het collectieve beeld dat we hebben van een vrouw?

Wat bijzonder is aan dit verhaal is, dat meer dan 70% van alle films is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door mannen. Dat betekent dat het gros van de films en series die we iedere dag consumeren zijn gemaakt vanuit het mannelijke perspectief. Ze zijn onbewust vormgegeven vanuit hoe mannen de wereld waarnemen en hoe mannen zichzelf waarnemen in de wereld. Maar ook vanuit het collectieve beeld dat mannen hebben van vrouwen. En daar kunnen ze niets aan doen, zo zijn ze geprogrammeerd.  

Punt is, dat dit collectieve beeld dat we hebben van vrouwen, vaak het tegenovergestelde is van hoe vrouwen werkelijk zijn en hoe vrouwen hun leven werkelijk ervaren. Als je vervolgens wat verder gaat kijken, wat dan als eerste opvalt is, dat de meeste vrouwelijke karakters in de film allemaal voldoen aan eenzelfde standaard beeld. Ze zijn slank, ze zijn jong, ze zijn zorgzaam, ze zien er perfect uit. Of… ze zijn juist exact het tegenovergestelde.

 

De beeldvorming over vrouwen door films

Wat ontbreekt in de meeste vrouwelijke karakters is de innerlijke diepte, rijkheid en rijpheid die vrouwen ook hebben. Met name wanneer ze ouder worden. In de meeste films worden vrouwen voornamelijk neergezet als een prinses. Als een vrouw die het allerbeste wil voor iedereen, maar totaal losgekoppeld is van haar innerlijke rijkdommen. Waardoor ze geen compleet beeld heeft van zichzelf en de hele dag op zoek is naar bevestiging van buitenaf. En wat je natuurlijk ook ziet in de filmwereld is dat vrouwen boven een bepaalde leeftijd te oud zijn. En op een bepaalde manier zijn ze dat ook. Maar ze zijn niet te oud, ze zijn te rijp om nog langer een prinsessenrol te spelen. Ze zijn te ver uitgerijpt om nog bij een dergelijke rol te passen. Wanneer er teveel oudere actrices op het podium komen te staan, dan wordt het lastig om de prinsessenmythe nog langer in stand te houden.

 

Zoeken naar goedkeuring en bevestiging van buitenaf

Als ik het heb over een prinses, dan heb ik het over een meisje dat heel graag vrouw wil zijn, maar niet goed weet hoe ze dat moet doen. Ik moet dan gelijk denken aan Alischa toen ze een jaar of tien was. Alischa is de jongste dochter van mijn man. Die was geobsedeerd door nagellak en high heels. Ze had toentertijd geloof ik meer dan 100 potjes met allemaal kleuren nagellak. En toen we gingen trouwen wilde ze maar één ding en dat was high heels. En liefst ook een prinsessenjurk. Dus uiteindelijk, na lang zoeken, hebben we op de verkleedafdeling van de V&D een paar prinsessenschoentjes gekocht met een klein hakje, heel veel glitters en een strik. Ze kon er niet op lopen, maar de schoenen waren een regelrechte hit!

 

Leren om eigenwaarde uit jezelf te halen

Een prinses is een ruwe diamant die probeert om haar weg te vinden en zich goed te voelen in haar lichaam. Ze is altijd op zoek naar de bevestiging dat ze goed is en dat er van haar wordt gehouden. Ze vraagt zich constant af of ze er mooi uitziet en of haar haar goed zit. Haar hele leven lang is ze bezig om het goed te doen zodat de mensen van haar houden. En de mensen om haar heen gaan mee in dit spel. Die bevestigen haar dat ze prachtig is en dat ze het goed doen. Waardoor ze nooit leert om haar eigenwaarde uit zichzelf te halen. Om te gaan leren wat goed voelt voor haar. In plaats daarvan leert ze om constant aan de buitenwereld te vragen wat zij ervan vinden en vanuit daar de bevestiging te krijgen.

Wanneer dit jonge meisje een tiener wordt en daarna een jong volwassene, wordt ze steeds dieper geprogrammeerd om haar waarde en beoordeling van zichzelf, succes, schoonheid, sensualiteit, plezier, intimiteit en al die andere dingen buiten zichzelf te zoeken.

 

De innerlijke schatkist

Zelfs wanneer ze al lang het lichaam heeft van een vrouw, blijft ze zich gedragen als prinses. En blijft ze buiten zichzelf op zoek naar de dingen die ze nodig heeft om zich goed te kunnen voelen. Omdat ze zich niet bewust is van haar innerlijke schatkist en niet beschikt over de vaardigheden om die te openen, blijft ze iedere dag opnieuw gefocust op hoe ze eruitziet en wat ‘men’ van haar denkt.

 

Wordt jouw gevoel van welbevinden bepaald door de buitenwereld?

En zo lopen de meeste volwassen vrouwen tot op hoge leeftijd rond in de wereld. Totaal geprogrammeerd vanuit het paradigma dat hun gevoel van welbevinden wordt bepaald door de buitenwereld. We hebben geleerd dat wanneer we er op een bepaalde manier uitzien en ons op een bepaalde manier gedragen… Dat wanneer we het iedereen naar de zin maken, slim zijn, dienstbaar zijn, slank zijn, een niet te uitgesproken mening hebben… Dat we dan een goede vrouw zijn en een goede partner kunnen aantrekken en de wereld aan onze voeten ligt. Dus we doet alles wat we moeten doen vanuit de wens dat we dan de goedkeuring krijgen die we nodig hebben. De meeste vrouwen zijn nog steeds een prinses die leeft voor de buitenwereld, voor hoe het eruit ziet, in plaats van vanuit haar binnenwereld, vanuit hoe de dingen VOELEN voor haar.

 

Onze generatie vrouwen heeft een belangrijke taak

Om de doodeenvoudige reden dat we nooit geleerd hebben hoe we dat moeten doen. Niet van onze moeders, niet van onze grootmoeders en niet van de wereld om ons heen. Omdat zij het ook niet wisten. Onze generatie vrouwen heeft dan ook een heel belangrijke taak. Wij zijn namelijk de eerste generatie vrouwen die dit kunnen gaan keren. Te beginnen bij alle vrouwen die nu 40+ zijn. Wij kunnen een ander paradigma in het leven roepen. En je ziet dat al op kleine schaal gebeuren met beroemdheden die niet meer aan zichzelf laten sleutelen of geen make up meer gebruiken of weigeren om bepaalde rollen nog langer te spelen. We zien heel voorzichtig meer vrouwen in hogere posities komen en meer vrouwen die een eigen bedrijf beginnen en daarin heel succesvol zijn. Het is dus al aan het gebeuren. Maar het staat echt nog in de kinderschoenen.

 

Maak de transformatie van prinses naar Queen

Het wordt dan ook de hoogste tijd dat we allemaal leren hoe we de transformatie kunnen maken van prinses naar koningin. Zodat we kunnen stoppen met zelftwijfel en zelfkritiek en onszelf aanpassen aan de buitenwereld om te krijgen wat we denken nodig te hebben. En dat we in plaats daarvan de verbinding met onszelf gaan herstellen zodat we weer toegang hebben tot onze innerlijke schatkist. Want alles dat we nodig hebben en alles dat we moeten weten zit in ons. Het enige dat we hoeven te leren is de vaardigheden die nodig zijn om onze talenten te kunnen uitvoeren.

 

Hoe kun je transformeren van prinses naar koningin?

Het enige dat we hoeven te doen is te gaan transformeren van prinses naar koningin. En dat is ook precies waar de overgang over gaat. De overgangsfase is de fase waarin je van prinses naar koningin transformeert. Maar dat lukt alleen als je gaat vertragen en daar had ik het natuurlijk in de podcast van vorige week al uitgebreid over. Vertragen is een essentiële vaardigheid voor iedere vrouw. Daarom ook is vertragen een belangrijk onderdeel van de Uni.

 

Workshop vertragen en slow living

Binnenkort geef ik een uitgebreide workshop waarin ik je leer hoe je kunt vertragen op de vrouwelijke manier, want geloof me, dat is echt wel wat anders dan vertragen op de mannelijke manier. Vertragen op de mannelijke manier is voor ons vrouwen nog steeds heel hard werken, maar vertragen op de vrouwelijke manier brengt je terug naar jezelf en helpt je om het contact met je innerlijke kompas te herstellen. Als je mee wilt doen meld je dan hier aan. Het is helemaal gratis dus je hebt alleen maar te winnen. En nodig ook vooral vriendinnen uit om met je mee te doen en deze essentiële vrouwelijke vaardigheid te leren.

 

Alles wat je zoekt vind je in jezelf

Want als je van prinses naar koningin wil transformeren, is het belangrijk om vanuit een totaal andere energie te gaan komen. Waar de prinses rondrent en op zoek is naar van alles, is de koningin heel geaard. De koningin verstaat de kunst om heel dicht bij zichzelf te blijven. Zij weet. Zij IS de dingen. Zij weet en begrijpt dat ze alles waar ze naar verlangt in zichzelf kan vinden. Ze heeft de sleutel van haar innerlijke schatkist gevonden en leeft vanuit alle rijkdommen en bronnen van oneindige wijsheid die ze in zich heeft. En ze weet dat ze daar altijd op terug kan vallen. Zij verstaat de kunst van vertragen.

Alles wat je zoekt vind je in jezelf. Dat betekent dat de koningin niet meer op zoek is naar liefde. Omdat ze is vervuld met zelfliefde. Ze is niet meer op zoek naar liefde en goedkeuring omdat ze die aan zichzelf geeft. Ze is niet meer op zoek naar complimenten, maar ze complimenteert zichzelf. Ze is niet meer op zoek naar intimiteit, emotioneel of fysiek, maar ze vindt de intimiteit in zichzelf. De koningin weet dat ze alles dat ze nodig heeft kan vinden in zichzelf. Ze heeft de buitenwereld niet meer nodig om zich goed te voelen.

 

Leven vanuit je innerlijke kompas

Ze hoeft niet meer te manipuleren of onzeker te zijn omdat ze bang is voor wat ‘men’ denkt. Ze vaart haar eigen koers, vanuit haar eigen innerlijke kompas. De koningin bepaalt haar eigen standaard voor zichzelf en geeft zichzelf wat zij nodig heeft. De koningin heeft geleerd hoe ze kan switchen van zoeken buiten zichzelf naar het ZIJN in jezelf. Naar landen in jezelf en leven vanuit verbinding met jezelf.

Het is zoveel makkelijker om alles waar je naar verlangt aan te trekken als je komt vanuit de energie van de koningin. Als je alles waar je naar verlangt al uit jezelf haalt. Want wat er dan gebeurt is dat je een energetische match wordt voor de dingen die je wenst. Omdat je een andere taal spreekt en een andere frequentie uitstraalt. Je bent al dat wat je graag wilt zijn.

 

Magnetische aantrekkingskracht van Queen Energy

Als de koningin in de kamer komt, dan voel je haar energie. Je voelt dat ze goed geaard is, je voelt haar magnetische aantrekkingskracht. Ze trekt mensen naar zich toe omdat ze niet meer zoekt, ze IS. Ze heeft niets nodig van de buitenwereld. Daardoor is ze veilig. Ze heeft geen muur om zich heen en ze voelt zich niet beter dan de rest. Ze komt de ruimte in en ze weet dat ze erbij hoort, net zoals alle andere mensen in de ruimte. Ze hoeft zichzelf niet meer te bewijzen. Omdat ze weet wie ze is.

Waar de prinses nog gevangen zit onder haar innerlijke glazen plafond, heeft de koningin haar glazen plafond doorbroken. Ze is in contact met haar innerlijke rijkdommen en heeft de sleutel gevonden naar haar innerlijke schatkist.

 

Ontdek hoe jouw vrouwelijke instincten werken

Wanneer je op dit moment iets wilt bereiken en het lukt niet, dan is de kans groot dat je probeert te veranderen vanuit prinsessen energie. In plaats van dat je de verbinding met jezelf, met jouw innerlijke schatkist tot stand brengt, probeer je de buitenwereld te veranderen of te manipuleren. Je bent druk met dingen doen, met dingen willen hebben, met het bereiken van doelen.  

Maar het allerbeste dat je kunt doen wanneer je door jouw innerlijke glazen plafond wilt breken. Het allerbeste dat je kunt doen wanneer je wilt gaan leven van binnen naar buiten, is … NIETS.

De allerbeste manier om de verbinding met jezelf te herstellen is leren waarnemen wat er gebeurt in jou als je denkt aan je doel. Of als je weer een keertje ‘uit de bocht vliegt’. Het allerbeste dat je kunt doen is leren hoe je brein en jouw diepste vrouwelijke instincten werken en begrijpen hoe je dit kunt managen.

 

In 3 stappen jouw feminine koninginnen energie gebruiken!

In de totaal vernieuwde Eetgeluk Universiteit leer ik je in drie stappen hoe je dit kunt gaan doen. In drie stappen leer ik je hoe je kunt gaan transformeren van prinses naar koningin. Hoe je kunt gaan eten als een koningin, denken als een koningin en voelen als een koningin.

En dat is belangrijk. Want jouw waarom, jouw reden waarom je de dingen doet of niet doet, komt altijd voort vanuit wie je dénkt dat je bent. Jouw waarom wordt volledig gestuurd door je zelfbeeld. Door wie je op het diepste niveau van je zijn gelooft dat je bent als het gaat over datgene wat je wilt bereiken. En door wat je gelooft dat er daardoor wel of niet mogelijk is voor jou.

 

Wat geloof jij over jezelf?

En zolang je nog gelooft dat je een prinses bent zul je je blijven gedragen als een prinses. Maar wanneer je in de rol gaat stappen van koningin, dan zul je stapje voor stapje weer aan gaan komen in jezelf. Dat is waar het in de Eetgeluk Universiteit over gaat. Namelijk stoppen met jezelf af te vallen en starten met aankomen in jezelf. En ik beloof je, wanneer dat gebeurt, krijgt je gewicht ineens een heel andere betekenis.

Meld je dus vandaag nog aan voor de workshop over vertragen en doe mee! Ik ben er volgende week weer dus tot dan!

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis mini cursus waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

155 - Aankomen in jezelf

Oct 18, 2024

154 - Jouw Beste Helft - bonusworkshop

Oct 11, 2024

153 - Workshop De Kracht van Slow Living

Oct 04, 2024