De Eetgeluk universiteit van Carola van Bemmelen is vernieuwd

151 - De Eetgeluk Universiteit 2.0

Sep 27, 2024

Wist je dat de Eetgeluk Universiteit totaal vernieuwd is? Ik ben in 2017 gestart met de Eetgeluk Universiteit met als doel om vrouwen te helpen weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten. En waar in het begin de focus vooral lag op eten en op het managen van je oerbrein rondom je eetgedrag kwam ik er al vrij snel achter dat een verstoorde relatie met eten helemaal niet gaat over eten.

Ik ontdekte dat jouw verstoorde relatie met eten in de basis gaat over de relatie die je hebt met jezelf. Of beter gezegd over het gebrek aan relatie dat je hebt met jezelf. Daar waar je nog niet goed verbonden bent met jezelf, daar waar je niet gevoed bent als vrouw, daar ga je eten. 

Wat ik heb geleerd in de bijna zeven jaar dat ik inmiddels vrouwen help in de Eetgeluk Universiteit is dat we een aantal dingen chronisch verkeerd doen. En dat dit de reden is dat je blijft vechten met eten en jezelf. Maar gelukkig kun je het vrij eenvoudig oplossen.

In deze podcast neem ik je daarom mee op reis door de totaal vernieuwde Eetgeluk Universiteit en leg ik je uit welke stappen er nodig zijn om de verbinding met jezelf weer te herstellen en weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten.

De najaarsinschrijving van de Eetgeluk Universiteit opent volgende week, dus mocht je interesse hebben om mee te gaan doen, luister dan vooral naar deze podcast en: hou je mailbox in de gaten!

Veel luisterplezier!

 

 

De Eetgeluk Universiteit 2.0

 

Dag mooie vrouw!

Hoe gaat het met je? Met mij gaat het goed. Ik geniet ontzettend van de natuur hier op het moment. Het is hier zo fantastisch mooi nu. De bomen beginnen heel langzaam te kleuren en het weer is nog prachtig. Zo'n 20 graden met een zonnetje. Gisteren hebben we zowaar nog op een terrasje gezeten. In Zweden, eind september. Ik heb aan een vriendin gevraagd of dit normaal is en ze gaf aan dat normaal gesproken september ook echt shitweer kan zijn, maar dat het de afgelopen drie jaren mooier en mooier wordt. Ik vind het in ieder geval heerlijk. Ik heb ook echt enorm veel zin in de herfst en de winter, ik heb geloof ik voor drie truien wol in huis nu. Ik heb er weer een nieuwe verslaving bij. Ik las laatst op Instagram dat er twee hobby’s zijn als het gaat over breien en haken, namelijk het breien en haken zelf en het kopen van garen. Ik snap hem…

Ik zal me in ieder geval deze winter niet vervelen. Ik ben nu aan het leren om op de Scandinavische manier te breien, met ronde naalden, ik voel me net weer dat meisje van acht jaar dat voor het eerst leert breien. Dus ik ben nu op aanraden van de experts eerst maar begonnen met het breien van een sjaal. Maar in dit tempo ben ik daar denk ik wel de rest van het jaar mee bezig… het is echt zo anders. Maar het is tegelijkertijd een mooie challenge voor mijn brein. Het houdt me jong zullen we maar zeggen.

 

De Eetgeluk Universiteit is compleet veranderd

Maar goed, deze podcast gaat niet over haken en breien. In de podcast van deze week ga ik je uitgebreid bijpraten over de Eetgeluk Universiteit 2.0. Want zoals je misschien hebt meegekregen is de Uni vanaf deze zomer totaal veranderd. Ik ben in 2017 gestart met de Eetgeluk Universiteit met als doel om vrouwen te helpen om weer een Relaxte Relatie te creëren met Eten. In eerste instantie lag de focus op het oerbrein en op de werking van het oerbrein in relatie tot ons eetgedrag.

En daarmee heb ik heel veel vrouwen kunnen helpen. En tegelijkertijd ben ik natuurlijk daardoor zelf ook door een veranderingsproces gegaan. Zo gaan die dingen. Het leven is een constante stroom van verandering en van groei. Iets groeit of het gaat dood. Eigenlijk zit daar niets tussenin. Dus ook ik heb in de afgelopen 7 jaar heel vele geleerd in het proces. En natuurlijk ben ik ook zelf veranderd. Er is heel veel gebeurd in mijn leven, maar ook in mezelf. Dat is wat het proces van de overgang met je doet denk ik. En in al die jaren dat ik nu actief ben met de Eetgeluk Universiteit voelde ik steeds meer de behoefte om nog dieper tot de kern te komen in de dingen die we daar doen.

 

Van er goed uit willen zien naar je goed willen voelen

Ik voelde de enorme behoefte om ook een stuk vrouwelijkheid toe te voegen aan het hele proces. Ik ben namelijk van mening dat de tweede helft van ons vrouwenleven van ons is. En dat je daarvan het meest optimaal kunt genieten als je dat gaat doen op de vrouwelijke manier. Maar voordat dit mogelijk is, is het belangrijk dat je stopt met vechten met eten en met jezelf. En dat je de focus gaat verleggen van er goed uit willen zien naar je goed voelen. We denken helaas nog steeds dat je er eerst goed uit moet zien voordat je je goed kunt voelen. Maar het is precies andersom. En naarmate je ouder wordt is dit een belangrijke shift om te maken in je denkgedrag. Want, eerlijk is eerlijk, je uiterlijk zal veranderen. En als je primair gefocust blijft op hoe je eruitziet, dan krijg je het zwaar. Maar wanneer je de focus verlegt naar hoe je je voelt, dan wordt het leuk. En als je je goed voelt, als je lekker in je vel zit, dan straalt dat uit naar buiten.

 

Jezelf voeden op een vrouwelijke manier

Ik heb heel lang lopen stoeien met hoe ik dat stuk vrouwelijkheid in de Eetgeluk Universiteit kon verwerken en afgelopen voorjaar was het helder wat ik miste en hoe ik dat toe kon voegen aan de Eetgeluk Universiteit. Alles gaat over jezelf leren voeden op de Vrouwelijke manier. In lijn met je vrouwelijke lichaam en behoeften als vrouw. Want voor ons is eten zoveel meer dan wat we in onze mond stoppen. Voor ons is eten voeding op alle gebieden van ons leven. En op die gebieden in ons leven waarin je niet goed gevoed bent, verlies je de verbinding met jezelf. En vervolgens probeer je die verbinding te herstellen door te gaan eten.

 

Dit kan je verwachten van de Eetgeluk Universiteit 2.0

Het gaat dus niet over eten. Eten is niet het probleem. Eten is nooit het probleem. Waar het over gaat is over het herstellen van de verbinding met jezelf. Dat is het werkelijke probleem. In alle drukte om ons heen, in alle afleiding, in alle hectiek in alles wat we moeten, willen en denken dat hoort, zijn we de verbinding met onszelf kwijtgeraakt. Maar die verbinding heb je nodig om te bepalen hoe je van de tweede helft van je leven Jouw Beste Helft kunt gaan maken. Zonder die verbinding ben je letterlijk lost in paradise. Dus dat is waar we in de Eetgeluk Universiteit 2.0 op gaan focussen: op het herstellen van de verbinding met jezelf. Door te leren hoe je jezelf kunt gaan voeden op de vrouwelijke manier. Op alle gebieden van je leven.

 

Herstel de verbinding met jezelf

Vanuit dit inzicht heb ik vervolgens de hele Eetgeluk Universiteit totaal vernieuwd. Dat betekent dat wanneer je ooit lid bent geweest dat je het niet meer terug zult herkennen. Ik heb het beste van de oude Universiteit meegenomen en totaal geüpgraded naar de Eetgeluk Universiteit 2.0. Het is super geconcentreerd geworden. In één jaar tijd leer ik je alles dat je nodig hebt om jezelf te voeden op de Vrouwelijke manier. En na dat jaar gaan we spelen. Na dat eerste jaar ga ik je helpen om van de tweede helft van je leven Jouw Beste Helft te maken. Want voordat je dat kunt doen is het belangrijk om te stoppen met vechten met jezelf. Om alle energie die je nu besteedt aan het tellen van calorieën en boos zijn op jezelf omdat je je weer eens niet aan je plan hebt gehouden. Aan het je zorgen maken over je gewicht, om die energie vrij te gaan maken. En dat doe je door jezelf te gaan voeden op de Vrouwelijke manier.

 

In de Eetgeluk Universiteit 2.0 begeleid ik je in drie stappen door het proces:

 

Stap #1 - Wat is jouw innerlijke glazen plafond?

De eerste stap bestaat uit de basistraining. Deze duurt drie maanden. Dat is waar je mee begint als je lid wordt. In de eerste drie maanden van je lidmaatschap leggen we de basis voor jouw Eetgeluk Avontuur. Er zijn in totaal zes lessen. Iedere twee weken krijg je een nieuwe les.

In deze lessen help ik je om jouw innerlijke glazen plafond helder te krijgen dat ervoor zorgt dat je iedere keer jezelf saboteert. Jouw innerlijke glazen plafond zorgt ervoor dat je keer op keer op keer aan een nieuw dieet of voedingsprogramma begint en misschien wel wat resultaat behaalt, maar uiteindelijk weer terugvalt in je oude gedrag.

Ontdek je innerlijke wijsheid en kompas!

Jouw innerlijke glazen plafond is de oorzaak. Jouw innerlijke glazen plafond blokkeert de toegang tot jouw innerlijke kompas. Tot jouw innerlijke wijsheid. Tot de oneindige schatkist aan talenten en kennis die je in je hebt. Het is jouw innerlijke glazen plafond dat ervoor zorgt dat je je moeilijk kunt verbinden met jezelf en dat je het zo lastig vindt om te voelen.

Wanneer je jezelf bewust bent van jouw innerlijke glazen plafond en vooral waardoor het wordt veroorzaakt, zul je merken dat het steeds makkelijker wordt om je weer te verbinden met jezelf. En dat is belangrijk omdat je vanuit die verbinding steeds beter jezelf kunt gaan geven wat je echt nodig hebt. Zodat je kunt starten om jezelf te voeden op de vrouwelijke manier.

Wat je ook gaat leren in de basistraining is, hoe je van prinses naar koningin kunt transformeren. Luister gerust even naar de podcast van vorige week over Queen Energy als je hier meer over wilt weten.

Ontdek jouw eigen Queen energy!

Want diep in iedere vrouw schuilt een prachtige koningin. Een wijze vrouw die is verbonden met haar innerlijke weten en talenten. In de basistraining ga ik je leren hoe je weer toegang kunt krijgen tot die innerlijke wijsheid en hoe je steeds meer van binnen naar buiten kunt gaan leven. Hoe je steeds meer kunt gaan focussen op hoe je je voelt en kunt gaan ontdekken waar je echt behoefte aan hebt.

Tot slot ga je in de basistraining leren hoe je kunt manifesteren op de vrouwelijke manier. Na afloop van de basistraining heb je de basis gelegd voor alles wat je daarna gaat leren in de Eetgeluk Universiteit.

Op een vrouwelijke manier je doelen behalen

Afgelopen zomer heb ik de basistraining ontwikkeld samen met de huidige leden en zij geven unaniem aan dat ze nu zoveel beter begrijpen waarom het maar niet wilde lukken om hun eetgedrag te veranderen. De meesten van ons eten namelijk op de mannelijke manier en dat gaat vroeg of laat verkeerd omdat het ons teveel energie kost. Wanneer je jouw eetgedrag blijvend wilt veranderen is het daarom belangrijk dat je gaat leren hoe je jezelf kunt voeden op de VROUWELIJKE manier. En helaas is dat iets dat niemand je ooit heeft geleerd, omdat niemand weet hoe dat werkt. Nou ja, tot nu dan, in de Eetgeluk Universiteit.

 

Stap #2 - Leer hoe je gaat eten, denken en voelen als een vrouw

De tweede stap in het proces bestaat uit de fundamentele Masterclasses. In totaal zijn dit negen Masterclasses waarin ik je de vaardigheden leer die je nodig hebt om te eten als een vrouw, denken als een vrouw en te voelen als een vrouw. Het is een holistische aanpak omdat vrouwen holistisch zijn. Wij zijn de natuur. Dat maakt het ook zo lastig en tegelijk ook zo waanzinnig interessant. Iedere boer weet dat je niet een stukje natuur kunt veranderen. Dat werkt niet. Als je de natuur wilt veranderen zul je het totale ecosysteem aan moeten pakken. En dat is wat we doen in stap 2 van de Eetgeluk Universiteit. Je gaat jouw totale vrouwelijke ecosysteem weer in balans brengen.

Eten als een vrouw in lijn met jouw lichaam

Van maand 4 tot en met 6 ga je leren hoe je kunt eten als een vrouw, in lijn met je vrouwelijke lichaam, je cyclus en de behoeften die jouw vrouwelijke lichaam heeft. Je gaat leren hoe je de overstap kunt maken van diëten naar genieten van eten. Je leert hoe je realistisch kunt plannen en je gaat jouw persoonlijke eetprotocol samenstellen. En ik ga je leren hoe je jouw hormonen weer in balans gaat brengen en je lichaam optimaal kunt ondersteunen door het proces van de overgang. En als je de overgang al achter de rug hebt, ga je leren hoe je jouw lichaam het beste kunt verzorgen. Zodat je die vrolijke, vitale, sterke en prachtige vrouw gaat worden die je diep van binnen al bent. Die vrouw die op haar tachtigste nog steeds actief en fit en levenslustig is.

Denken als een vrouw en leren loslaten

Van maand 7 tot en met 9 ga je leren hoe je kunt denken als een vrouw. Je gaat alle eeuwenoude programmeringen die je hebt overgenomen van alle generaties vrouwen voor je loslaten. Het is aan onze generatie om een nieuwe status quo neer te gaan zetten voor vrouwen. Om de stap te maken van overleven naar leven. Dat is de plicht die we hebben aan alle vrouwen die voor onze vrijheid hebben gevochten, maar ook aan alle vrouwen die na ons komen. Het is belangrijk dat zij zoveel mogelijk voorbeelden zien van levendige, zelfstandige vrouwen. Van wat het is om een koningin te zijn.

Pak de leiding over je leven

Daarom ga ik je leren hoe je weer zelf de volledige verantwoording kunt nemen over jouw leven door diepgaand te begrijpen hoe jouw vrouwenbrein werkt en hoe je het kunt managen. Wat je hier ook gaat leren is, om jouw huidige eetgedrag te gaan gebruiken als middel om de verbinding met jezelf weer te herstellen.

Wat is jouw huidige eetgedrag?

Want jouw huidige eetgedrag geeft precies aan waar je nog niet goed verbonden bent met jezelf. Wanneer je gaat leren hoe je de signalen kunt lezen, wanneer je je bewust wordt van wat er eigenlijk in je speelt wanneer je wilt eten. Ga je de verbinding met jezelf weer tot stand brengen. Overigens heb ik het daarbij niet alleen over eten, ik heb het over alle gebieden in je leven. Zoals je financiën, je relaties, je carrière en al die andere dingen die je zo graag wilt doen.  

Wanneer je stopt met vechten met eten en met jezelf komt er eindelijk ruimte vrij voor jou. Je bevrijdt jezelf door je weer te verbinden met jezelf.

Leer hoe je moet voelen!

Van maand 10-12 ga je leren hoe je kunt voelen als een vrouw. Verreweg de meest gestelde vraag die ik ontvang is: Carola, ik kan niet voelen, hoe moet ik voelen? Wat moet ik doen om te voelen? Ik weet niet hoe ik moet voelen. En dat breekt iedere keer mijn hart. Ik weet namelijk hoe het is om niet te voelen. Ik weet hoe alleen en gevangen je je dan kunt voelen. Ik heb tot mijn 35e levensjaar ook rondgelopen met een gigantisch onvermogen om te voelen. Ik kon de meest vreselijke dingen zien in de krant en er geen traan om laten. Sterker nog: ik begreep echt totaal niet waarom iedereen daarover zo van slag was. En ik wilde niets liever dan voelen, maar ik wist gewoon niet hoe.

Jezelf op nummer 1 zetten

Totdat ik na een aantal ingrijpende gebeurtenissen in mijn privéleven besloot dat het tijd werd om te kiezen voor mezelf. Om mezelf op nummer één te zetten. Dat is waar het tij begon te keren. Dat is waar ik ineens weer begon te voelen dat ik leefde. Maar vervolgens wist ik mezelf natuurlijk geen raad met mijn emoties. Want niemand heeft mij ooit geleerd hoe emoties werken. Emoties waren in de wereld van mijn ouders not done omdat zij ook nooit hebben geleerd hoe ze daarmee om konden gaan.

Omarm je emoties

Inmiddels weet ik dat emoties de grootste kracht zijn die we hebben als vrouw. Jouw emoties vormen jouw innerlijke kompas. Jouw emoties vertellen je precies of je op de juiste weg bent. Het punt is alleen, dat de meesten van ons hebben geleerd om onze emoties te verdoven of te onderdrukken. Wat we hebben geleerd is dat emoties niet handig zijn. Dat het echt not done is om te gaan huilen als er andere mensen bij zijn. Dat je als vrouw altijd lief, leuk en aardig moet zijn en nooit eens uit je slof mag schieten. Dat je een drama Queen bent als je het hebt over je gevoel. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Vluchten in eten om om te gaan met gevoelens en emoties

Zoveel van ons zijn om die reden als kind al gevlucht in eten om te dealen met hoe we ons voelen. Om de doodeenvoudige reden dat onze ouders het ook niet wisten. En voor een kind kunnen heftige gevoelens enorm bedreigend zijn. En wanneer je al heel jong wordt getroost met een koekje en een snoepje, dan is dat de gewoonte die je aanleert en blijft hanteren wanneer je ouder wordt. In plaats van leren voelen, heb je geleerd om je gevoel te verdoven. Waardoor je de verbinding met jezelf en jouw innerlijke kompas hebt doorbroken.

Werken met je emoties

In Voel als een vrouw ga je leren hoe het werkt met je emoties. Je gaat alles leren dat je eigenlijk had moeten leren van je moeder, maar dat zij ook niet wist. Je gaat begrijpen hoe emoties functioneren en hoe je ze kunt voelen op een veilige manier. Zodat je steeds beter gaat herkennen wat je werkelijk nodig hebt en dat aan jezelf kunt gaan geven. Het is het laatste stapje in het herstellen van de verbinding met jezelf.

Wanneer je de basistraining en de fundamentele masterclasses hebt afgerond is het tijd voor…

 

Stap #3 - Wat ga je doen met de ruimte en energie die vrij is gekomen?

Dit vind ik persoonlijke de leukste stap in het hele verhaal. Want wanneer je bent gestopt met vechten met jezelf komt er ruimte en energie vrij. Al die energie en tijd en aandacht die je misschien wel je hele leven lang hebt gestopt in bezig zijn met eten, diëten, het uitproberen van nieuwe recepten, het lezen van nieuwe eetboeken, het volgen van allerlei eetprogramma’s, het praten over je gewicht, het kopen van nieuwe kleren in verschillende maten, je druk maken over vakanties etc. komt nu vrij.

Maak van je tweede helft de beste helft

Ineens hou je tijd en energie over en wat ga je daarmee doen? Exact: die ga je gebruiken om van de tweede helft van je leven Jouw Beste Helft te gaan maken. Maar de vraag is dan natuurlijk: hoe doe je dat? Waar ga je beginnen? Wat is daarin belangrijk?

En dat is wat we in stap 3 van de Eetgeluk Universiteit gaan doen. Daarin ga ik je helpen om van de tweede helft van je leven Jouw Beste Helft te maken. En eigenlijk is dat een heel programma op zich.

Ontdek de verschillende masterclasses

In Jouw Beste Helft volg je iedere maand opnieuw een Masterclass over een onderwerp dat je helpt om van jouw leven het leukste leven te maken. Hierbij kun je denken aan Masterclasses over gezonde financiën voor vrouwen, plezier, stijl, vrouwelijke seksualiteit, body love en nog veel meer.

Snap je nou dat ik hier waanzinnig enthousiast over ben? Snap je nou waarom ik vind dat iedere vrouw gewoon mee zou moeten gaan doen?

Live groepscoaching

Want buiten de drie stappen die je doorloopt kun je twee keer per maand gebruik maken van de live groepscoaching. En ook als je zelf niet gecoacht wordt leer je daar ontzettend veel van. Wat ook nieuw is, is de mogelijkheid tot e-mail coaching waar je gebruik van kunt maken. Dat betekent dat je me altijd kunt mailen met al je vragen en dingen waar je tegenaan loopt.

Eetgeluk planner

Als je lid wordt krijg je van mij bovendien de Eetgeluk Planner cadeau. Dat is een prachtig gebonden journal dat ik speciaal heb samengesteld voor en in samenspraak met alle leden van de Eetgeluk Universiteit. Dus dat betekent dat het werkt. De planner is een heel fijn en praktisch hulpmiddel dat je helpt om te leren hoe je jouw eetgedrag kunt gebruiken om de verbinding met jezelf te herstellen.

 

Inschrijven voor de Eetgeluk Universiteit

Binnenkort opent de najaarsinschrijving voor de Eetgeluk Universiteit. Vanaf nu is de Eetgeluk Universiteit twee keer per jaar geopend. En de reden daarvoor is dat ik de nieuwe leden wil helpen bij het opstarten van hun Eetgeluk Avontuur. Dat betekent dat we twee keer per jaar gezamenlijk starten met een nieuwe groep. Wanneer je mee wilt doen, zorg dan dat je aangemeld bent op de nieuwsbrief. Dit kun je doen op de gelukkige eter.nl. Je ontvangt dan van mij bericht zodra de aanmelding is geopend.

Je kunt bij je aanmelding kiezen uit twee opties, er is een optie voor een maandabonnement, de investering hiervoor bedraagt 127 euro per maand. Het maandabonnement is handig als je het niet helemaal zeker weet. Je kunt dan eerst even snuffelen en vanaf daar de beslissing nemen of dit is wat bij je past. En wanneer dat het geval is, kun je het altijd om laten zetten naar een jaarabonnement.

 

Maandabonnement of jaarabonnement

Verreweg de beste en ook meest gekozen optie is de optie voor het extra voordelige jaarabonnement van 97 euro per maand. Zelf vind ik dat ook de beste optie omdat je daarmee voor jezelf de rust en ruimte creëert die nodig is voor het proces. Je geeft jezelf dan echt minimaal een jaar de tijd om dingen uit te zoeken en aan te gaan met jezelf. In mijn beleving is dat het mooiste geschenk dat je aan jezelf kunt geven. Na dat jaar wordt je abonnement automatisch omgezet in een maandabonnement en kun je zo lang lid blijven als je wilt. Uiteraard betaal je iedere maand hetzelfde bedrag aan lidmaatschap zo lang als je lid bent.

 

Stop met diëten, kies voor een andere manier

Goed, het is een heel verhaal geworden. En ik hoop dat je nu iets beter begrijpt wat we allemaal gaan doen in de Eetgeluk Universiteit. Maar ook waarom het zo belangrijk is dat je stopt met diëten. Diëten zijn de mannelijke manier en daarom werken ze niet voor vrouwen.

Wat werkt voor vrouwen is dat we gaan leren hoe we onszelf kunnen voeden op de vrouwelijke manier. Op alle drie de gebieden van ons leven. Dat we gaan leren hoe we kunnen eten als een vrouw, denken als een vrouw en voelen als een vrouw.

En dat je daarna de vrijgekomen energie gaat gebruiken om van de tweede helft van je leven Jouw Beste Helft te gaan maken.

Als gezegd, de najaarsinschrijving voor de Eetgeluk Universiteit opent zeer binnenkort. Er zijn geen tussentijdse inschrijfmogelijkheden meer vanaf nu, dus dat betekent dat de eerstvolgende inschrijfmogelijkheid pas weer in het voorjaar van 2025 zal zijn.

Meld je dus zo snel mogelijk aan op de nieuwsbrief zodat je van mij bericht ontvangt zodra de inschrijving geopend is. Het lijkt me geweldig om ook jou binnenkort te mogen verwelkomen in de Eetgeluk Universiteit!

 

Wil jij ook gaan eten op de VROUWELIJKE manier?


Doe dan mee aan...

De Vrouwelijke Weg!


Mijn gratis mini cursus waarin ik je leer hoe je jezelf weer kunt gaan voeden in lijn met je VROUWELIJKE behoeften en je diepste VROUWELIJKE eetinstincten.

HIER VIND JE ALLE INFORMATIE

DE NIEUWSTE PODCAST AFLEVERINGEN...

155 - Aankomen in jezelf

Oct 18, 2024

154 - Jouw Beste Helft - bonusworkshop

Oct 11, 2024

153 - Workshop De Kracht van Slow Living

Oct 04, 2024