Zo krijg je meer zelfvertrouwen

de-gelukkige-eter_carola-van-bemmelen_blog_zo-krijg-je-meer-zelfvertrouwen_800x800

Zelfvertrouwen is de basis voor succes

Alle resultaten die je ooit hebt behaald in je leven zijn direct terug te voeren op het vertrouwen dat je hebt in jezelf. En dientengevolge op het vertrouwen dat jouw omgeving heeft in jou. Jouw zelfvertrouwen bepaalt hoe je met jezelf omgaat, het bepaalt hoe anderen met je omgaan en het bepaalt jouw succes in het leven.

Mensen die zelfvertrouwen hebben, stralen positiviteit uit naar anderen. Ze hebben niet de behoefte om anderen te kleineren om zich beter te voelen. Het is gewoon fijn om ze om je heen te hebben.

Zelfvertrouwen…

 • Is het vermogen om volledig op jezelf te durven vertrouwen. Net zoals een kind blind op zijn ouders vertrouwt
 • Gaat over jezelf op een respectvolle, liefdevolle en vriendelijke manier behandelen
 • Gaat erover dat je iedere dag opnieuw die dingen doet en kiest die goed voor je zijn. Of die de beste keus zijn op dat moment
 • Heeft alles te maken met het om kunnen gaan met emoties. Met weten dat wat voor situatie er ook is, dat je de emoties die daarbij horen aankunt (in de Eetgeluk Membership leer je exact hoe dit werkt)
 • Is gebaseerd op je mindset en de manier waarop je denkt

Doen wat je zegt en zeggen wat je doet

Niemand wordt geboren met zelfvertrouwen. Je bouwt het op door jezelf aan je woord te houden en te doen wat je zegt. Zowel als het gaat over jezelf als over anderen. Dat betekent dat je doet wat je zegt en dat je zegt wat je doet. Dat je je houdt aan het plan dat je hebt gemaakt voor jezelf. Zelfs wanneer je er geen zin in hebt.

Zelfvertrouwen is gebouwd op eerlijkheid naar jezelf

Het is dus niet het maken van beloften aan jezelf ‘omdat je goed voor jezelf wilt zorgen’ waarvan je al weet dat je je er waarschijnlijk toch niet aan zult gaan houden. Wanneer je niet komt vanuit eerlijkheid, ga je vroeg of laat aan jezelf twijfelen.

Zelftwijfel ondermijnt jouw zelfvertrouwen

Zelftwijfel is het tegenovergestelde van zelfvertrouwen. Het zorgt ervoor dat je onzeker wordt en dat je niet meer durft te beginnen aan iets nieuws. Omdat het al zo vaak is mislukt. Het zorgt ervoor dat je niet kunt bouwen op jezelf en dat je niet het gevoel hebt dat jij zelf de regie hebt.

Vanuit zelftwijfel ga je de schuld bij anderen neerleggen

Je gaat dan verwachten dat iets of iemand buiten jezelf het voor jou gaat oplossen en ervoor gaat zorgen dat jij meer zelfvertrouwen krijgt. Wanneer dat vervolgens niet het geval is, dan ligt het niet aan jou, maar aan die ander, of aan het programma dat je volgt. Want dat werkt dan niet.

Hierdoor geef je anderen de schuld van het feit dat:

 • Je het lastig vindt om je aan jouw gezonde leefstijl te houden (mijn leven is hectisch, mijn man en kinderen willen niet meedoen, het is te duur, het kost teveel tijd etc.)
 • Je niet kunt studeren (al het geld gaat naar de opvoeding van de kinderen, het is te onrustig in huis, ik hou geen tijd over etc.)
 • Je jouw werk niet goed kunt doen (het is te druk, er zijn te weinig mensen, mijn collega’s zitten de hele dag te lummelen, mijn leidinggevende doet het niet goed etc.)
 • Je constant rood staat op de bank (er zijn gewoon teveel kosten, ik wil ook wel eens wat etc.)
 • Je niet kunt doen wat je graag zou willen doen (alles is afhankelijk van mij, als ik het niet doe, doet niemand het etc.)

Het is als het ware alsof je eerst de goedkeuring van anderen nodig hebt om jouw leven te leven. Maar wanneer jij niet in jezelf vertrouwt, wordt dit weerspiegeld door de omgeving. De omgeving gaat jou vervolgens testen door je alle overtuigingen die in jou leven over jezelf terug te spiegelen.

Pas wanneer jij jezelf met respect behandelt en op een liefdevolle manier praat over jezelf en zo ook met anderen omgaat, zal je omgeving een ander spiegelbeeld laten zien.

Jouw brein produceert van nature geen zelfvertrouwen

Het produceert angst, twijfel en zorgen. Wanneer je dus jouw zelfvertrouwen wilt verbeteren zul je jouw brein moeten gaan trainen om van nature zelfvertrouwen te gaan produceren.

De eerste stap hierin is dat je bereid bent om je ongemakkelijk te voelen en niet meer bang bent om je angsten te voelen. Dat je niet meer bang bent om te falen of teleurgesteld te worden. Dat je vanaf nu falen niet meer gaat zien als falen maar als leren.

Deze gevoelens zullen voorbij gaan komen. Waarschijnlijk ook wel meer dan één keer. Alleen dan zul je open staan voor het proberen van nieuwe dingen en voor nieuwe ervaringen.

Maak kennis met de enorme kracht van Oerbrein Management

Doe mee aan de speciale Challenge en...

Ontdek hoe je moeiteloos kunt stoppen met snaaien. Ook als je daar moeite mee hebt.

In deze korte cursus leer je hoe je ...

 • Met gemak uit de voorraadkast kunt blijven
 • Kunt stoppen met tussendoor snoepen en snaaien
 • Weer de regie terugkrijgt over jouw eetgedrag

Maak kennis met de enorme kracht van Oerbrein Management

Doe mee aan de speciale Challenge en...

Ontdek hoe je moeiteloos kunt stoppen met snaaien. Ook als je daar moeite mee hebt.

In deze korte cursus leer je hoe je ...

 • Met gemak uit de voorraadkast kunt blijven
 • Kunt stoppen met tussendoor snoepen en snaaien
 • Weer de regie terugkrijgt over jouw eetgedrag