Podcast 14 Beslissingen vooraf

Aflevering 14: Vooruit beslissen

De grootste uitdaging die de meeste vrouwen hebben als het gaat over hun eetgedrag is dat ze niet weten hoe ze om kunnen gaan met alle verleidingen die de hele dag voorbij komen. Sommige vrouwen vinden het moeilijk om nee te zeggen (want ze heeft speciaal voor mij die appeltaart gebakken) en voor andere vrouwen is het lastig om te blijven focussen.

Het nemen van beslissingen in het moment vraagt om wilskracht. Maar wanneer je wilskracht opgebruikt is, neemt je oerbrein het over.

Als het gaat over eten, is het dan ook bijzonder lastig om alles wat er om je heen gebeurt te controleren. Er zullen altijd mensen zijn die zin hebben in iets lekkers. En er is eten op iedere hoek van de straat.

Het is tegenwoordig moeilijker om niet te eten, dan om wel te eten lijkt het wel. Het is precies het omgekeerde van de oertijd. Maar ons oerbrein is niet mee veranderd. Dat functioneert nog exact hetzelfde als miljoenen jaren geleden. En als je niet weet hoe je dat kunt managen, dan ben je dus echt aan de goden overgeleverd.

Daarom ga ik in deze podcast een belangrijke tool met je delen die je kunt gebruiken om je oerbrein te managen waardoor je wilskracht kunt besparen. Je kunt dit gebruiken voor je eetgedrag, maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken om je financiën op de rit te krijgen of om productiever te worden en meer gedaan te krijgen op een dag.

In deze podcast

  • Zo help je jouw brein om jou te helpen
  • De beste manier om te dealen met dagelijkse verleidingen
  • Waarom niets in huis halen niet werkt op de lange termijn
  • Oerbreindrama neutraliseren
  • Oververlangen en hoe je het kunt stoppen

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland gaan stoppen met diëten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze gaan besteden aan dingen die er echt toe doen. Ben jij ook klaar met vechten met eten en met jezelf? Leer dan vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen!