Podcast 12 Jouw toekomstige zelf

Aflevering 12: Jouw toekomstige zelf

Als het gaat over het bereiken van je doelen, dan kun je dat op twee manieren doen. Je kunt kijken naar alles wat je al hebt gedaan en bereikt in het verleden. Of je kunt kijken naar alles wat je hebt bereikt in de toekomst. 

Wanneer je niet weet hoe je jouw oerbrein kunt managen (of wanneer je hem niet stuurt), dan creëer je iedere dag opnieuw jouw toekomst gebaseerd op je ervaringen in het verleden. Dat is namelijk waar je oerbrein zit. In het verleden.

Het functioneert volledig vanuit de database met daarin al jouw ervaringen uit het verleden. Vanuit die database zal het je adviseren en zal het je gedrag sturen. Dit is waar de meeste mensen zitten. We gebruiken het bewijsmateriaal uit het verleden om ons toekomstige succes te bepalen. Zeker als het gaat over jouw relatie met eten.

Wanneer je jouw toekomst benadert vanuit het verleden, dan creëer je iedere dag opnieuw het verleden. Je oerbrein zal je dan namelijk iedere dag opnieuw adviseren gebaseerd op ervaringen die je hebt opgedaan in het verleden. En in het verleden is geen ruimte voor nieuwe dingen. Daar is alleen ruimte voor de dingen die bekend zijn. Voor de dingen die veilig zijn.

Een nieuwe toekomst creëren gebaseerd op het verleden is daarom niet de beste weg naar succes. Beter kun je jouw nieuwe toekomst creëren vanuit de toekomst. In deze podcast leer ik je hoe je dat kunt doen.

In deze podcast

  • Doelen stellen en realiseren vanuit de toekomst
  • Waarom je oerbrein niet houdt van doelen
  • De twee manieren waarop je de toekomst kunt benaderen
  • De beste weg naar succes
  • Jouw eigen persoonlijke waarzegster

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland gaan stoppen met diëten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze gaan besteden aan dingen die er echt toe doen. Ben jij ook klaar met vechten met eten en met jezelf? Leer dan vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen!