Podcast 10 - vechten met jezelf

Aflevering 10: Vechten met jezelf

De meeste vrouwen die lid worden van de Eetgeluk Universiteit willen maar één ding en dat is afvallen.

Meestal is dat omdat ze niet tevreden zijn met hun lichaam. Soms is het ook omdat ze overgewicht hebben waar ze vanaf willen.

Maar voor het overgrote deel van de vrouwen geldt dat er misschien best iets af mag, maar niet dat ze een enorm overgewicht hebben. Ze zijn gewoon wat voller dan de norm.

De meeste vrouwen die ik ken zijn iedere dag opnieuw in gevecht met zichzelf en met hun lichaam. We vinden onze billen te dik of juist te plat

  • We vinden onze benen te kort of juist te lang
  • We vinden onze buik te dik
  • We vinden onze borsten te groot of te klein
  • We vinden onze neus te groot (of te scheef)

We denken dat wanneer we voldoen aan de gewenste maten, dat we dan gelukkig zijn. Dat het leven dan eindelijk makkelijk en eenvoudig wordt. Maar wat als je een lijf hebt dat gewoon geen standaardlijf kan worden?

Het punt is, wanneer je vecht met jezelf, hou je jezelf gevangen op de plek waar je nu bent. Je bent dan namelijk alleen maar gefocust op datgene waar je tegen vecht. Wanneer je af wilt vallen, ben je de hele dag gefocust op de kilo’s die eraf moeten. Wanneer je een hekel hebt aan je buik, dan ben je daar de hele dag op gefocust.

Vechten met jezelf kost niet alleen ontzettend veel energie, je komt er ook geen stap verder mee. Het enige dat je ermee bereikt is dat je gefrustreerd zult raken en dat je een steeds grotere hekel zult krijgen aan jezelf. Daardoor voel je je nog slechter en ga je nog harder vechten en kom je voordat je het weet in een enorm negatieve spiraal terecht waarbij je zelfvertrouwen onder de grond verdwijnt.

In al het vechten tegen je lichaam creëer je exact dat wat je niet wilt, namelijk dat je jezelf ongelukkig voelt en niet lekker in je vel zit. Dat waar je van weg wilt is dat wat je bij je houdt doordat je er constant op gefocust bent. Vechten tegen jezelf of tegen iets is daarom nooit de oplossing. In deze podcast leg ik je uit waarom. Ik vertel je hoe je kunt stoppen met vechten en wat je beter kunt doen!

In deze podcast

  • De magie en kracht van de vrouwenbuik
  • Vechten met jezelf is hetzelfde als boksen...
  • Dat waar je op focust dat groeit
  • De werkelijke oorzaak van een probleem met eten
  • Hoe kun je stoppen met vechten tegen jezelf

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland gaan stoppen met diëten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze gaan besteden aan dingen die er echt toe doen. Ben jij ook klaar met vechten met eten en met jezelf? Leer dan vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen! Kijk hier naar de gratis trailers van de Eetgeluk Universiteit