Podcast 09 waarom dieten niet werken def

Aflevering 9: Waarom diëten niet werken

Zoals je weet ben ik meer dan twintig jaar van mijn leven van het ene dieet naar het andere gehobbeld. Geen enkel dieet hield ik meer dan 14 dagen vol. Het was een constant gevecht met mezelf en resultaten behaalde ik er ook niet echt mee.

Pas op het moment dat ik besloot om het anders aan te pakken kreeg ik rust in mijn hoofd en lukte het me opeens wel om halverwege een bak met chocolade pepernoten te stoppen. Of om mijn bord niet leeg te eten in een restaurant.

Inmiddels begrijp ik waarom geen enkel dieet me lukte. Maar ook waarom ik geen enkel dieet langer dan een paar dagen kon volhouden. Het heeft alles te maken met mijn oerbrein. Mijn oerbrein is namelijk allergisch voor diëten. En waarschijnlijk dat van jou ook. In deze podcast bespreek ik daarom vijf belangrijke redenen met je waarom diëten niet werken.

Ik heb deze redenen ook opgeschreven in een gratis e-book. Het heet Stop met Diëten, manage je oerbrein. Je kunt dit e-book gratis downloaden op de website. Ga naar de gelukkige eter.nl en kijk bij gratis. Dan zie je het zo staan.

In deze podcast

  • De eerste stap voor een Relaxte Relatie met Eten
  • De missing link in dieetland
  • Waarom alle diëten mislukken
  • Waarom het zo lastig is om lekkers te weerstaan
  • Waarom je de hele dag bezig bent met eten als je op dieet bent
  • De reden voor interne eetstress
  • De beste manier om iets te veranderen
  • Waarom je steeds terugkomt op je oude gewicht

De Eetgeluk Universiteit

Stop ook met diëten!

Het is mijn missie dat alle vrouwen in Nederland gaan stoppen met diëten. Het wordt namelijk de hoogste tijd dat we onze gaan besteden aan dingen die er echt toe doen. Ben jij ook klaar met vechten met eten en met jezelf? Leer dan vandaag nog hoe je jouw oerbrein kunt managen! Kijk hier naar de gratis trailers van de Eetgeluk Universiteit