De sleutel tot blijvende resultaten

de-gelukkige-eter_carola-van-bemmelen_de-sleutel-tot-blijvende-resultaten_800x800

Het geheim van blijvend suikervrij eetgeluk

Zeg eens eerlijk: hoe vaak ben jij opnieuw begonnen met jouw suikervrije, gezonde leefstijl? Met meer sporten, op tijd naar bed en vaker ontspannen? Hoe vaak ben je vervolgens weer teruggevallen in oud gedrag. In alles eten wat je eigenlijk helemaal niet meer wilde? In Netflixen tot midden in de nacht. Soms om wanhopig van te worden: je weet hoe het werkt, maar toch lukt het op de een of andere manier maar niet. Hoe kan dit toch? En: is het überhaupt wel mogelijk om echt blijvend te veranderen? Om je voor altijd goed en gelukkig in je vel te voelen?

Het komt door ´Pinda´

Pinda is het deel van je brein dat kan denken (ook wel je ego of linkerhersenhelft genoemd), en ervoor zorgt dat je niet lekker in je vel zit. Het is een klein deel van je brein, dat lijkt op een pinda, vandaar zijn naam. Pinda vertelt je de hele dag verhalen over wat er in je leven gebeurt. Het vervelende aan deze pinda is dat hij niet houdt van leuke verhalen. Hij houdt van zich zorgen maken, veroordelen en pijnlijke gedachten. Het liefste vertelt hij daarom negatieve, kritische verhalen die niet waar zijn.

Hierbij kun je denken aan:

 • Je hebt het niet goed gedaan
 • Het gaat je toch niet lukken
 • Je houdt het toch (weer) niet vol
 • Je bent te dik
 • Je bent een slechte moeder
 • Ze willen je toch niet
 • Je verdient beter
 • Zie je wel....
 • etc. etc.

Het gevolg

Al deze negatieve verhalen van Pinda creëren (veelal onbewust) pijnlijke gevoelens en emoties die er vervolgens voor zorgen dat je oerbrein in actie komt en je gaat ´helpen´ om je snel weer goed te voelen. Met als gevolg dat je waarschijnlijk weer terugvalt in oud gedrag dat je niet meer wilt doen. Je gaat de negatieve gevoelens weg-eten, wegdrinken, weg-shoppen of op een andere manier verdoven.

Je denkt dat je leven pijnlijk is (en daarom ga je eten, drinken of andere dingen doen om je gevoelens te verdoven), maar in werkelijkheid zijn het je gedachten en emoties die ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Weten hoe je daarmee om kunt gaan is de sleutel naar meer geluk, succes en blijvende resultaten.

Jouw gedachten creëren jouw realiteit

Iedere gedachte die je denkt, bewust of onbewust, veroorzaakt een emotie of een gevoel. Vanuit dit gevoel ga je handelen of niet. Iedere handeling die je doet geeft een - veelal niet (meer) gewenst - resultaat en al deze resultaten tezamen vormen jouw leven op dit moment. Over die resultaten ontstaat weer een gedachte en zo begint de cirkel van voren af aan.

Zolang de gedachten die je (veelal onbewust) denkt voor het overgrote deel worden veroorzaakt door Pinda, word je een slaaf van Pinda doordat je gaat handelen op basis van zijn suggesties. Het resultaat is dat je steeds weer opnieuw hetzelfde creëert. Om je leven te veranderen is het daarom belangrijk dat je leert hoe je jouw onbewuste brein en met name Pinda kunt gaan managen!

Hoe weet je of een gedachte klopt?

Een hele eenvoudige manier om te ontdekken of Pinda aan het woord is, is door het gevoel waar te nemen dat een gedachte in je oproept. Wanneer een gedachte niet goed voelt, dan weet je gelijk dat Pinda met je aan het chatten is en wordt het tijd om naar een andere gedachte over te schakelen. Maar ook wanneer je gedachten denkt die ervoor zorgen dat je de acties onderneemt die nodig zijn om jouw gewenste resultaten te bereiken is Pinda aan het werk.

Heel belangrijk: de meeste gedachten die je denkt zijn niet waar. Ze voelen misschien wel waar, maar dat betekent niet dat ze ook waar zijn. Wat je voelt wordt altijd veroorzaakt door wat je denkt, maar is absoluut niet het bewijs dat wat je denkt ook echt waar is. Het is ´slechts´ een gevoel.

Stop met doemdenken

Wanneer je weer zelf jouw gedachten en gevoelens gaat managen, voel je je al snel veel beter. Immers: iedere gedachte die je denkt, veroorzaakt een gevoel. Des te positiever en fijner de gedachten die je denkt, des te fijner je je zult voelen. Bovendien maak je daardoor nieuwe neurale verbindingen in je brein die, wanneer je ze vaker denkt, zullen worden geautomatiseerd. Zodat je ze uiteindelijk automatisch zult gaan denken en daardoor jezelf automatisch beter zult gaan voelen. Hoe fijn is dat!

Het is dus echt zaak om te leren hoe je jouw gedachten kunt gaan waarnemen en daardoor jouw emoties en resultaten kunt gaan veranderen. Om in plaats van Pinda de dienst uit laten maken, weer zelf jouw brein te besturen. Dat is de werkelijke sleutel tot vrijheid en blijvende resultaten!

Maak kennis met de enorme kracht van Oerbrein Management

Doe mee aan de speciale Challenge en...

Ontdek hoe je moeiteloos kunt stoppen met snaaien. Ook als je daar moeite mee hebt.

In deze korte cursus leer je hoe je ...

 • Met gemak uit de voorraadkast kunt blijven
 • Kunt stoppen met tussendoor snoepen en snaaien
 • Weer de regie terugkrijgt over jouw eetgedrag

Maak kennis met de enorme kracht van Oerbrein Management

Doe mee aan de speciale Challenge en...

Ontdek hoe je moeiteloos kunt stoppen met snaaien. Ook als je daar moeite mee hebt.

In deze korte cursus leer je hoe je ...

 • Met gemak uit de voorraadkast kunt blijven
 • Kunt stoppen met tussendoor snoepen en snaaien
 • Weer de regie terugkrijgt over jouw eetgedrag