Ben jij een fraudeur?

de-gelukkige-eter_carola-van-bemmelen_blog_houd-jij-je-aan-afspraken-met-jezelf_800x800

Het verhaal van Wietse

"Al mijn hele leven lang heb ik een zeer lastige relatie met eten. Ik heb dan ook al een boel voedingsprogramma´s uitgetest. Helaas zijn deze eigenlijk altijd alleen gericht op gezond eten en afvallen. Ook leuk, maar inmiddels weet ik dat dit voor mij niet genoeg is. Het is een prachtig begin, maar daarna begint het ´echte werk´ pas. Bovendien veranderen de inzichten constant.

Begrijpen hoe het werkt in je brein

Wat mij aantrekt, is juist om mijn relatie met eten te verbeteren. En dat is wat de Eetgeluk Membership zo uniek maakt. Naast de uitgebreide aandacht voor gezond eten en het herstellen van de chemische balans in het lichaam (hormoonhuishouding, bloedsuikerspiegel, ontgiftingscapaciteit), vind ik het een enorme meerwaarde om te begrijpen hoe het werkt in je brein. Maar ook hoe je jouw brein kunt resetten, wat goede systemen zijn en achterliggende gevoelens snappen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk de echte vrijheid.

Van willen naar kiezen

Daarvoor zat ik op wilskracht en op strijd te knokken, nu maak ik keuzes. En steeds meer mijn keuzes. Niet simpel, maar het klopt nu. Het heeft me inzicht gebracht waarom het me al die voorbije jaren uiteindelijk niet gelukt is om mijn relatie met eten wezenlijk te veranderen. Ik leerde, ik las, ik deed braaf wat me opgedragen werd maar ik durfde niet naar mijn gevoel gaan. Ik deed van alles tegelijk en daardoor deed ik uiteindelijk niks omdat de wilskracht het uiteindelijk altijd begaf.

Door te gaan begrijpen hoe mijn breinen werken, hoe mijn relatie met eten serieus ´gestoord´was geraakt en welke veel te grote plek eten in mijn leven had opgeëist, kon ik eindelijk eerlijk zijn tegen mezelf.

Uiteindelijk kwam de doorbraak toen ik besefte dat ik mezelf geen drie voedende maaltijden per dag gunde en dat dus heel mijn relatie met mijn lijf en brein daardoor onbetrouwbaar werd. En als ik onbetrouwbaar naar mezelf ben, hoe kan ik dan in relaties trouw blijven aan mezelf?

Terug naar de basis

Vanaf dat moment heb ik (heel simpel) de basis in orde gemaakt van drie keer mezelf echt goed gaan voeden op een dag. En daardoor begon er van alles in mijn leven te bewegen. Ik leerde dat echte verandering lef vraagt, de durf om te voelen, het lef om echt te zijn in wie ik ben, hoe de dingen zijn voor mij en daarnaar te handelen.

Dat deed ongeveer een bom barsten. Maar de begeleiding bleef hameren om kleine stappen te zetten (die ik natuurlijk in eerste instantie nogal onnozel vond). En bleef meezoeken om dingen aan te pakken op een manier die voor mij wel lukt. Zo kwam alles in beweging.

Het verschil tussen voeding en verwennerijtjes

Ik eet nu drie keer per dag, ik ken het verschil tussen voeding en verwennerijtjes, tussen mijn lijf geven wat het nodig heeft en het volproppen om zelf niet te voelen. Ik weet hoe stress mij in strijd doet belanden en ik weet hoe te weinig rust in mijn hoofd en lijf mij doet vluchten in gek eetgedrag of in schuldgevoel. En ik weet dat ik mijn verstand en mijn gevoel dien samen te brengen om te leven, om gelukkig te zijn.

De top vijf der paradijselijkheden

Eten wordt voor mij steeds meer een manier om goed voor mezelf te zorgen zodat ik echt de dingen kan doen die mijn passie hebben. Dingen die mij mens maken in plaats van dingen die mij de hele dag afleiden van het echte leven. Dat vind ik een heerlijk verschil. Ik ben nu drie keer per dag bezig met eten en al de tijd ertussen heb ik ´eetvrij´. Ik kan nu ook met een gerust hart tegen mijn lijf zeggen dat het genoeg heeft gehad. Het leuke is dat mijn lijf het stilletjes aan ook begint te geloven. Heel af en toe kunnen we dan samen beslissen dat er iets extra mag genoten worden, zomaar…omdat dat nu eenmaal ook bij het leven hoort. Maar het is dan iets van mijn top vijf der paradijselijkheden.

Ik ben verantwoordelijk voor mezelf

Het grootste inzicht dat de Eetgeluk Membership mij gebracht heeft, is dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn relatie met mijn lijf, mijn denken, mijn rust en mijn stress. Zeker nu ik meer zicht heb op hoe het allemaal werkt realiseer ik me dat ik vrij ben om mijn keuzes te maken. En dat zou ik soms echt van de daken willen schreeuwen: stop met de verantwoordelijkheid bij anderen te leggen. Voel wat jouw lijf goed doet, eet dat en leef! Gebruik je gezond verstand en lach af en toe hartelijk om al het gedoe rond eten…

Ik ben er nog niet, maar ook dat is niet zo erg. Het is geen race, het is een prachtige ontdekkingsreis waarin ik mijn eigen-wijze-pad maak. En wat zo fijn is, is dat door paar dingen echt aan te pakken, ook andere dingen positief veranderen. Eindelijk, na al die jaren, word ik stilaan een gelukkige eter. Iemand die stilaan mag zeggen: ´Het is me gelukt te durven voelen wie ik ben, mezelf te geven wat mij voedt en helemaal ok te zijn met hoe ik het leven beleef."

Maak kennis met de enorme kracht van Oerbrein Management

Doe mee aan de speciale Challenge en...

Ontdek hoe je moeiteloos kunt stoppen met snaaien. Ook als je daar moeite mee hebt.

In deze korte cursus leer je hoe je ...

  • Met gemak uit de voorraadkast kunt blijven
  • Kunt stoppen met tussendoor snoepen en snaaien
  • Weer de regie terugkrijgt over jouw eetgedrag

Maak kennis met de enorme kracht van Oerbrein Management

Doe mee aan de speciale Challenge en...

Ontdek hoe je moeiteloos kunt stoppen met snaaien. Ook als je daar moeite mee hebt.

In deze korte cursus leer je hoe je ...

  • Met gemak uit de voorraadkast kunt blijven
  • Kunt stoppen met tussendoor snoepen en snaaien
  • Weer de regie terugkrijgt over jouw eetgedrag